Newsflash: Expeditie Peak Lenin succesvol

Op 25 juli stonden drie van de vier teamleden op de 7.134m hoge top! Daarmee kijken wij als team trots terug op een geslaagde eerste expeditie van Project 5 Peaks. 

Met 4 keer 10 vingers en 10 tenen, maar wel flink wat kilo's lichter, zijn we vorige week weer thuisgekomen van onze expeditie naar Peak Lenin! De vraag die ons de afgelopen week door vrienden en collega's het meest werd gesteld was: hoe gaat het met Guido? We beseffen ons dat door de beperkte, korte berichtgeving tijdens onze expeditie voor veel mensen niet duidelijk is waarom er drie en niet vier man op de top stonden. Dus daarom even een kort bericht!

Gelukkig is er met Guido niets aan de hand. Tijdens de laatste acclimatisatie-klim bleek echter dat hij boven de 5.500m nog te veel last van de hoogte had en niet goed genoeg geacclimatiseerd was voor een toppoging. Hij heeft op basis daarvan het besluit genomen om in ABC (advanced basecamp) te blijven en daarmee de rest van het team een grotere kans op het bereiken van de top gegund. Een lastig, maar logisch besluit. 

Hoewel het erg jammer is voor Guido, was dit een scenario waar we van tevoren zeker rekening mee hebben gehouden. Deze expeditie ging echter om veel meer dan alleen de top halen. We hebben drie weken lang lief en leed gedeeld en we kijken allemaal terug op een prachtige, leerzame ervaring en een absolute team prestatie met zeker de nodige uitdagingen onderweg! 

Zonder de ondersteuning van onze partners was dit niet mogelijk geweest en we willen dan ook Van Oord, Asolo, Gloryfy, Sea to SummitMountain Equipment, Power Traveller, Jetboil, Buitensportvoeding.nl, NKBV CEAGRIP | klimmen en boulderen en Igoko danken voor hun ondersteuning!

In de komende tijd zullen er verschillende blogs en vooral veel fotomateriaal verschijnen! Blijf ons dus volgen voor de rest van de verhalen en beelden over de avonturen die we hebben beleefd op Peak Lenin!


Allert Bosch